kepez escort



DOLAR 28,9176 % -0.04
EURO 31,7598 % 0.14
GRAM ALTIN 1.894,56 % 1,27
ÇEYREK A. 3.097,61 % 1,27
BITCOIN 1.107.246 2.604
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°


Google News

ABD: Rusya Ukrayna’dan çekilmeyi kabul ederse yaptırımların hafifletilmesini olumlu karşılarız

ABD: Rusya Ukrayna’dan çekilmeyi kabul ederse yaptırımların hafifletilmesini olumlu karşılarız

Son Güncelleme :

26 Ocak 2023 - 21:52

/ 82 views kez okundu.
ABD: Rusya Ukrayna’dan çekilmeyi kabul ederse yaptırımların hafifletilmesini olumlu karşılarız

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Rusya’yla barış görüşmeleri ve Rus ordusunun Ukrayna’dan çekilmesi için Moskova’ya uygulanan yaptırımları yumuşatma olasılığını olumlu değerlendireceklerini söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre; Nuland, Senato’daki oturum sırasında, “Rusya’nın ciddi müzakereler yürütme ve kuvvetlerini Ukrayna’dan çekme ve toprakları iade etme kararı bağlamında, yaptırımların hafifletilmesini elbette memnuniyetle karşılarım” diye konuştu.

Nuland, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in de aynı tutuma sahip olduğunu kaydetti.

‘ABD ciddi değil’

Viyana’da yapılan askeri güvenlik ve silah kontrolü müzakerelerinde Rusya’yı temsil eden heyetin başkanı Konstantin Gavrilov, Rus medyası için Nuland’ın sözlerini değerlendirerek şunu söyledi: 

“Artık kimsenin bu çağrılara ciddi ciddi inanacağını sanmıyorum. Bir yandan ‘müzakerelere hazırız’ diyerek diğer yandan Abrams tanklarını göndereceklerini ilan etmek, buna Almanları da teşvik etmek. Bu numaralara kanacağımızı sanmıyorum. Ülke liderimizin de, Bakan Lavrov’un de dediği gibi yalan dolan olmadan ciddi müzakerelere hazırız. Şu anda Viyana’dayım ve bu görüşmeleri görüyorum ve Nuland’ın şimdi gönderdiği sinyalleri burada duymuyorum. Amerikalıların veya Batılıların bir şekilde müzakerelere hazır olduklarını söylediğini görmüyorum. Bu yönün nasıl gelişeceğine bakacağız.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.