Html weather widget
DÜNYA

Moskova’da terör saldırısı önlendi: Sinagog ve metro hedefteydi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova'da sinagoga ve metroya yönelik terör saldırısının engellendiğini bildirdi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB), basın servisinden yapılan açıklamada, Rusya’da yasaklı uluslararası terör örgütü üyesi Orta Asya asıllı bir Rus vatandaşının terör faaliyetlerinin engellendiği belirtildi.

Söz konusu şahsın Moskova’da bir sinagog ve metro istasyonuna yönelik terör saldırısı düzenlemeyi planladığı belirtilen açıklamada, “Terörist, saldırıların ardından Afganistan’a gitmeyi planlıyordu. Bu şahıs, Moskova bölgesinde gözaltına alınması sırasında güvenlik güçlerine karşı koydu ve etkisiz hale getirildi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şahsın yaşadığı evde yapılan aramada, silah ve patlayıcı cihaz yapımında kullanılan kimyasal malzemelerin bulunduğu aktarıldı.

FSB, geçen yıl da Moskova’daki sinagoga yönelik terör saldırısının engellendiğini bildirmişti.

Yazar Hakkında...

Barko Türk

Türk Yıldırımdır, Kasırgadır, Dünyayı Aydınlatan Güneştir.

Yorum ekle

Yorum gönder


Anketler

Üzgünüz, şu an hiç anket bulunmuyor.

Dağhan Baştuğ