kepez escort



DOLAR 28,9208 % 0.08
EURO 31,4850 % -0.1
GRAM ALTIN 1.924,11 % 1,83
ÇEYREK A. 3.145,92 % 1,83
BITCOIN 1.142.212 1.842
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°


Google News

Osmanlı’da basılan ilk kitap, ziyaretçilerini bekliyor

Osmanlı’da basılan ilk kitap, Küçükçekmece’de sergileniyor. Eser, bir ay boyunca ziyarete açık olacak

Son Güncelleme :

28 Ocak 2023 - 11:08

/ 84 views kez okundu.
Osmanlı’da basılan ilk kitap, ziyaretçilerini bekliyor

Osmanlı İmparatorluğu’nda İbrahim Müteferrika matbaasında 1729’da basımı yapılan ilk kitap olarak kayıtlara geçen “Vankulu Lügatı” ile 2020 Nobel Edebiyat Ödüllü Amerikalı şair Louise Glück’ün ‘Vita Nova’ isimli imzalı kitabı, Küçükçekmece’de sergileniyor. Eserler, 1 ay boyunca ziyarete açık olacak.


Ntv’nin haberine göre, kentin kültür havzasına katkı sağlamak ve yeni ufuklar katmak amacıyla önemli bibliyomanları ve nadir koleksiyonları edebiyatseverlerle buluşturan Küçükçekmece Belediyesi, İmzalı Kitaplar Müzesi sohbetlerinin ilk konuğu olarak yazar Selçuk Altun’u konuk etti. Moderatörlüğünü yazar Metin Celal’in yaptığı söyleşide gençlerle bir araya gelen Altun, kitap koleksiyonculuğu, bibliyomanlık, nadir ve imzalı kitaplardan yola çıkıp eserlerine varan eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi.


Türkiye’nin görsel sanat tarihinin temel kaynaklarının birinci elden oluşturulması hedeflenen müzenin kalıcı sergileme alanında, yazarı tarafından imzalı ve ilk basım 386 adet kitap yer alıyor. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki İmzalı Müze, pazartesi günleri hariç saat 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.