kepez escort



DOLAR 27,2039 % 0.18
EURO 28,9716 % 0.09
GRAM ALTIN 1.682,21 % 0,11
ÇEYREK A. 2.750,41 % 0,11
BITCOIN 723.909 -0.677
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°


Google News

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Gümrük Birliği’nin kapsamı genişletilmeli

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Gümrük Birliği’nin kapsamı genişletilmeli

Son Güncelleme :

23 Ocak 2023 - 16:16

/ 59 views kez okundu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Gümrük Birliği’nin kapsamı genişletilmeli

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Gümrük Birliği’nin kapsamı genişletilmeli” dedi.

 Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ile TOBB iş birliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) projesinin kapanış konferansında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu açıdan Gümrük Birliği kapsamının kesinlikle genişletilmesi ve işleyişinin iyileştirilmesinin önemli olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Gümrük Birliği’nin modernizasyonu müzakereleri, iki tarafın menfaatine olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşümü de Gümrük Birliği müzakerelerine ve Türkiye-AB İktisadi bütünleşme sürecine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Vize sorununa değindi

Türkiye ile AB arasındaki ticaret hacmine değinen Hisarcıklıoğlu, “Son çeyrek asırda karşılıklı ticaret hacmimiz tam 4 kat artmıştır. 2022 yılı itibarıyla Türkiye-AB mal ticareti 196 milyar dolara ulaşmıştır. AB, Türkiye’nin en büyük ihracat ve ithalat ortağıdır. İthalatımızın dörtte biri AB kaynaklıdır. Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 41’i de AB’ye yapılmaktadır. Türkiye AB’nin 6’ncı büyük ticaret ortağıdır. AB, aynı zamanda Türkiye’deki dış yatırımlarda birinci sırada yer almaktadır. Bizler iş dünyası olarak, gerek Türkiye gerek AB iş dünyası olarak, çok daha fazlasını yapabileceğimizin farkındayız. Bu konuda hükümetimizin ve Avrupa Komisyonu’nun desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, iş insanları için vize temininde yaşanan güçlüklerin ticaret hacminin artış hızını olumsuz etkilediğini, Avrupalı ihracatçıları da etkileyen bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye-AB ticaretinde kara yolu taşımacılığının hızlı mal teslimatı için ciddi bir lojistik avantaj sağladığını ifaden eden Hisarcıklıoğlu, var olan taşıma kotalarının, ithal ve ihraç edilen malların teslimatını geciktirdiğini, maliyetleri de artırdığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, kara yolu taşıma kotaları sorununun da çözülmesi gerektiğini belirtti.

(AA)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

27,1796

SATIŞ

27,2039

FARK

% 0.18
Dolar EURO

ALIŞ

28,9431

SATIŞ

28,9716

FARK

% 0.09
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

33,2849

SATIŞ

33,3367

FARK

% 0.2
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

29,9493

SATIŞ

29,9926

FARK

% 0.07
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

20,1625

SATIŞ

20,1909

FARK

% 0.18
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

2.691,10

SATIŞ

2.750,41

FARK

% 0,11
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

1.681,94

SATIŞ

1.682,21

FARK

% 0,11
Dolar BITCOIN

FİYAT

723.909

DEĞİŞİM

-0.677

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER