kepez escort



DOLAR 28,9292 % -0.02
EURO 31,7930 % 0.23
GRAM ALTIN 1.896,13 % 1,35
ÇEYREK A. 3.100,17 % 1,35
BITCOIN 1.105.525 2.601
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°


Google News

Tunç Soyer: Bugün herkes günü kurtarmakla meşgul; geleceğe dair vizyon, öngörü maalesef ortaya konmuyor

“Ne yapıldı, yapılmadı, nasıl yapıldı, takipçisi olmaya kararlıyız”

Son Güncelleme :

27 Ocak 2023 - 17:44

/ 62 views kez okundu.
Tunç Soyer: Bugün herkes günü kurtarmakla meşgul; geleceğe dair vizyon, öngörü maalesef ortaya konmuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları kapsamında Yüksek İstişare Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer‘in ev sahipliğinde ikinci kez toplandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu‘nun da katılarak destek verdiği toplantıda konuşan Başkan Soyer, “Bugün herkes günü kurtarmakla meşgul ama geleceğe dair vizyon, öngörü maalesef ortaya konmuyor. Biz, sadece geçmişi değil, iyi tasarlanmış bir geleceği, gelecek kuşaklara bırakmak istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin Yüksek İstişare Kurulu ikinci kez bir araya geldi.

Başkan Tunç Soyer, toplantının açış konuşmasında, aylardır sürece katkı koyan herkese teşekkür etti. Soyer, “Çok heyecanlıyız. Bu yolculuğu başlatırken heyecanımızın ne kadar paylaşılacağı konusunda kuşkuluyduk. Çünkü önce o heyecanın paylaşılması gerekiyor. Ama gördük ki işçisiyle, çiftçisiyle, akademisyeniyle tüm katılımcılarımız en az bizim kadar heyecanlı, en az bizim kadar hassasiyet ve titizlikle bu sürece katıldı. Şimdiye kadar 9 toplantı yaptık, her toplantımız 6-7 saat sürdü, kimse toplantıyı terk etmedi. İnanılmaz bir katılım oldu” diye konuştu.

“SADECE GEÇMİŞİ DEĞİL, İYİ TASARLANMIŞ BİR GELECEĞİ BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Başkan Soyer, dedi.

Yüksek İstişare Kurulu’nun önemine değinen Başkan Soyer, “Yüksek İstişare Kurulu’nun bizim açımızdan çok temel fonksiyonları var. Birincisi, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin önsözünü yazmak. 21 başlık altında 189 karar var, 54 ilke var. Bütün bu kararların bir dibacesi olacak. O dibaceyi yazmayı bu kurul üstlensin istedik. İkincisi, kongrenin gidişatıyla ilgili son dönemeçte yol göstermek. Sonuncusu ise bu kongrenin sonuçlarının takibini yapmak” diye konuştu.

“Ne yapıldı, yapılmadı, nasıl yapıldı, takipçisi olmaya kararlıyız”

Alınan kararların takipçisi olacaklarını yineleyen Başkan Soyer, “Biz, başından beri sürecin iyi bir dokümantasyonunu yapıyoruz. Hem yazılı hem görsel olarak kaydediyoruz. Bu işin takipçisi olmaya kararlıyız. Yüzlerce kurumun, bilim insanının bir araya geldiği, kaynaklarını aktardığı çok içtenlikle ortaya çıkan bu çalışmanın kalıcı iz bırakması arzusundayız. Her sene, alınan kararlarla ilgili ne yapıldı, yapılmadı, nasıl yapıldı, takipçisi olmaya kararlıyız” dedi.

Hisarcıklıoğlu’ndan destek

Kurulun toplantısına, Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı için İzmir’e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Toplantının ilk bölümünde konuşmacıları dinleyen Hisarcıklıoğlu, “Her türlü desteğimiz ilk günden bu yana devam ediyor. İktisat Kongresi’nde odalarımız ana oyuncular arasında. Sonuçlarını da merakla bekliyoruz. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

Toplantının ilk bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi sürecindeki uzman toplantıları ve ana kongre programı hakkında bilgilendirme yaptı. İkinci Yüksek İstişare Kurulu toplantısının ilk bölümünde kurul üyeleri, uzman toplantılarının sonuçları ve İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’yle ilgili görüşlerini dile getirdi. (ANKA) 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.